Рева пояснив, на яку сферу вплине провал конфіскації грошей Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рева пояснив, на яку сферу вплине провал конфіскації грошей Януковича

Казна та Політика
811
Підвищена мінімальна зарплата та інші соціальні виплати не залежать від спецконфіскаціі, тому провал голосування за даний законопроект позначиться на оборонному бюджеті. Про це заявив перед засіданням уряду міністр соціальної політики Андрій Рева.
Міністр розчарований тим, що голосування по спецконфіскаціі було заблоковано, проте воно не впливає на соціальну сферу.
“Закон про спецконфіскації до 3200 грн не мав ніякого відношення. Закон про спецконфіскації мав відношення до загальних доходів бюджету … Те, що воно було заблоковано, це дуже прикро. Будуть далі працювати з депутатами і переконувати їх, що це потрібно робити. На соціальні виплати це не впливає. Але це впливає на оборону”, – заявив Рева.
Нагадаємо, 8 грудня Верховна Рада України не прийняла за основу урядовий проект закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення стягнення в дохід держави необґрунтованих активів”.
У свою чергу міністр оборони Степан Полторак розповідав, що виділених коштів на армію мало, а відомство недоотримало 3,6 мільярда гривень, які планувалося залучити від спецконфіскації.
Також раніше прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що в проект Держбюджету на 2017 рік вже закладено 10,5 мільярда гривень, які планується отримати від спецконфіскації. За його словами, в цілому від спецконфіскації коштів колишніх високопоставлених чиновників планується отримати 40 мільярдів гривень, проте в наступному році в бюджет підуть лише 10,5 мільярда гривень.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас