Саудівська Аравія має намір вивести 5 компаній в світові лідери — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія має намір вивести 5 компаній в світові лідери

Світ
505
Саудівська Аравія планує перетворити цілий ряд своїх компаній з різних галузей – від нафтопереробки до телекомунікацій – на провідні конгломерати у відповідних секторах в рамках нової стратегії, спрямованої на диверсифікацію економіки і зміцнення ділової репутації королівства.
Влада країни вибрала п’ять компаній, включаючи нафтову Saudi Arabian Oil Co., яка зараз готується до IPO, хімічну і металургійну Saudi Basic Industries Corp. (SABIC) і оператора зв’язку Saudi Telecom Co., які відповідають попередніми критеріям, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела. Притягнуто зовнішніх консультантів для розробки планів підвищення міжнародної конкурентоспроможності та популярності цих компаній.
Разом з тим Саудівська Аравія продовжує шукати галузі, в яких вона може увійти в число світових лідерів.
За даними джерел, за зразок Саудівська Аравія взяла Південну Корею і її диверсифіковані компанії-гіганти, включаючи Samsung Electronics.
До 2030 року влада Саудівської Аравії має намір підвищити частку приватного сектора у ВВП до 65% з поточних 40% за рахунок програми безпрецедентних реформ, що отримала назву Vision 2030.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас