Ляшко запропонував Кабміну спосіб безінфляційного підвищення зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ляшко запропонував Кабміну спосіб безінфляційного підвищення зарплати

Казна та Політика
2864
У 2017 році мінімальна зарплата в Україні повинна бути не тільки встановлена на рівні 3200 грн, але і поетапно підвищена до 5000 грн.
Таку думку висловив лідер фракції Радикальної партії Олег Ляшко.
Він також пропонує підвищити соціальні пенсії для півмільйона українців, які зараз отримують менше 1000 грн, до прожиткового мінімуму, тобто до 1600 грн.
“Єдиний спосіб запустити економіку – підвищити доходи громадян”, – переконаний нардеп.
За словами Ляшка, ті політики, які виступають проти підвищення мінімальних доходів громадян, ніколи не жили на ці копійки, тому не розуміють, як важко людям зводити кінці з кінцями.
“Мене на кожній зустрічі люди запитують, як вижити на 900 гривень. Як прогодувати сім’ю? Люди бідують і рахують кожну копійку. Адже ціни зросли на 200%, а зарплати – на 30%. Тому ми вдячні, що нарешті уряд нас почув і підвищив мінімалку до 3200 гривень, але ми будемо домагатися, щоб в наступному році мінімальна зарплата зросла до 5000 грн”, – зазначив нардеп.
Говорячи про те, як при підвищенні зарплат уникнути стрибка інфляції, Ляшко запропонував не включати друкарський верстат, а виводити зарплати з тіні.
“Де взяти гроші? У минулому році ми з колегами пробили майже вдвічі зниження податків на фонд заробітної плати – це ЄСВ і податок на доходи фізосіб. Для чого ми їх знизили? Розраховували, що підприємці піднімуть мінімальну зарплату. Підняли? Ні. Однак заощадили на сплаті податків 64 млрд грн. Тому піднімати мінімальну зарплату треба було ще рік тому, тоді був би баланс”, – підкреслив Ляшко, додавши, що зараз в тіні знаходиться 70% української економіки.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас