Робот-офіціант: Китайські роботи почнуть працювати в японських ресторанах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робот-офіціант: Китайські роботи почнуть працювати в японських ресторанах

Технології&Авто
488
Китайська компанія Kunshan Pangolin Robot виходить зі своїми роботами на японський ринок. Перші екземпляри будуть обслуговувати клієнтів в ресторанах. Надалі компанія планує розвиватися з допомогою японських партнерів по бізнесу і університетів.
Pangolin запускає японське відділення. Компанія буде продавати в Японії своїх андроїдів і забезпечувати їх технічне обслуговування. Потім буде запущений центр досліджень і розробок на базі Університету електрокомунікацій. Японський університет, метою якого є забезпечення комерційного сектора високими технологіями, допоможе Pangolin адаптуватися до японського ринку.
Для розширення виробництва компанія підписала договір про співпрацю з крупним виробником точної техніки та комплектуючих Kikuchi Seisakusho.
Також стало відомо, що перше роботів у Японії китайська компанія поставить в тематичний парк розваг Huis Ten Bosch. У ресторанах парку вони працюватимуть офіціантами. Ціна одного андроїда-офіціанта починається від $4380. Час повної зарядки батарей робота становить 6 годин. Крім розвезення їжі, роботи можуть вітати відвідувачів, розповідати про особливості кафе та кухні й зазивати потенційних клієнтів, які проходять повз.
Правда, раніше роботи зарекомендували себе в громадському харчуванні не найкращим чином. Через некомпетентність механічних помічників, які постійно плутали замовлення і роняли їжу, мережа ресторанів у Гуанчжоу була змушена закрити два ресторани, в яких офіціанти були замінені на роботів. Але роботи стають розумнішими, тож залишається чекати новин з Японії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас