Судова реформа може бути проведена за 5 років - Ситник — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Судова реформа може бути проведена за 5 років - Ситник

Казна та Політика
226
Судову систему України можна реформувати протягом п’яти років, заявив директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник.
 “При нормальному підході до проведення реформи ми прийдемо до того, що у нас буде реформована судова система через п’ять років”, – сказав Ситник.
 Він додав, що в Україні планується до березня 2017 року створення нового Верховного суду і зазначив, що НАБУ бере активну участь в аналізі кандидатів.
 За словами Ситника, реформування апеляційних судів триватиме два роки, а після цього почнеться реформування судів першої інстанції. Паралельно повинен бути створений Спеціалізований антикорупційний суд, який розглядатиме справи, що розслідуються детективами НАБУ. “Третій рішучий крок – те, що ми повинні зробити в наступному році – створити в кінці 2017 року Антикорупційний суд, передати йому ті справи, які зараз ми розслідуємо”, – сказав Ситник.
Водночас, прийняті зміни до Конституції і законодавство про судоустрій носять суб’єктивний характер і не зможуть забезпечити реального поновлення судової влади в найближчій перспективі, пише в своїй статті для Марина Ставнійчук, голова правління громадського об’єднання “За демократію через право”, екс-учасник Венеціанської комісії від України.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас