Бюджет Харкова 2017: з зарплатами, але без доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет Харкова 2017: з зарплатами, але без доріг

Казна та Політика
659
Депутати виділили 1,4 млрд на охорону здоров’я і 763 млн – на освіту.
Вчора депутати облради зібралися на чергову сесію, щоб прийняти бюджет на наступний рік. Як пояснив директор департаменту фінансів ХОДА Сергій Овсянников, в зв’язку з тим, що держбюджет на 2017 рік не прийняли в другому читанні, головний фінансовий документ Харківської області довелося прийняти в цифрах року, що минає. Це означає, що в документі передбачили виплати зарплат бюджетникам, розрахунки за енергоносії та інші першочергові статті видатків, а ось на регіональні програми, капремонти і дороги гроші поки не виділяються.
Овсянников також зауважив, що цей варіант бюджету склали з урахуванням мінімальної зарплати бюджетників в розмірі 3200 грн при єдиній тарифній ставці по першому розряду 1600 грн. Так, в затвердженому депутатами документі доходи бюджету сформували в обсязі 8,8 млрд грн, з яких 7 млрд – цільові субвенції з держбюджету, а 1,8 млрд – дохід області.
На таку ж суму розрахували і видаткову частину. З 8,8 млрд грн майже 1,4 млрд направили на охорону здоров’я, 763 млн віддали на освіту і 295 млн – на соцзахист і соцзабезпечення. Також 151,8 млн виділили на культуру і мистецтво, 100,2 млн – на фізкультуру і спорт, а ще 5,4 млн – на здійснення державних програм соціального захисту за рахунок держсубвенцій.
Директор департаменту фінансів ХОДА також додав, що після прийняття у другому читанні головного фінансового документа країни протягом двох тижнів обласні депутати зберуться на позачергову сесію, щоб внести необхідні зміни до бюджету Харківщини.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас