Штрафи українців стануть меншими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штрафи українців стануть меншими

Особисті фінанси
2004
Схвалений Верховною Радою України законопроект №5130, поданий з ініціативи Кабінету міністрів, не тільки дозволяє збільшити мінімальну заробітну плату до 3200 грн, а й змінює порядок нарахування стипендій, пенсій та штрафів.
Крім усього, цей законопроект дозволить відв’язати розміри штрафів від мінімальної зарплати. Тепер при їх призначенні будуть орієнтуватися на прожитковий мінімум. Завдяки такому кроку, штрафи не зростуть в два рази після підвищення “мінімалки”.
Так, раніше до мінімальної зарплати були прив’язані штрафи за порушення Трудового законодавства, а також податок на землю і судові збори. Приміром, за неоформленого співробітника роботодавцю загрожував штраф в розмірі 30 мінімальних зарплат, а тепер – 30 прожиткових мінімумів.
Разом з цим з’явився і новий механізм контролю. Парламент надав повноваження контролювати зайнятість і оплату праці виконавчим комітетам на місцях. При цьому якщо роботодавець відмовився впустити на підприємство інспектора, порушнику доведеться заплатити штраф у розмірі до трьох мінімальних зарплат.
Якщо ж мета перевірки – знайти неоформленого співробітника або тіньові зарплати, то роботодавцю, який не впустив інспектора, загрожує штраф до 100 мінімальних зарплат.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас