Проти чиновників Київського метрополітену і «Укррослізингу» можуть порушити справу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проти чиновників Київського метрополітену і «Укррослізингу» можуть порушити справу

Кримінал
418
Київрада розібралася в схемах між Київським метрополітеном і «Укррослізингом».
74 депутати Київради підтримали звіт Тимчасової контрольної комісії про закупівлі з перевірки виникнення заборгованості за лізинговими контрактами, укладеними між Київським метрополітеном і ТОВ «Укррослізинг», – повідомляє прес-служба партії «Самопоміч» в Київраді.
Згідно з повідомленням, звіт ВКК показує, що вся історія закупівлі 100 вагонів метро в ТОВ «Укрослізінг» сповнена протиріч, непрозорості, юридичних, організаційних і управлінських дефектів, більшість з яких очевидна з наявних матеріалів.
В результаті перевірки депутати вимагають порушити кримінальне провадження щодо посадових осіб метрополітену, заступників міського голови та керівництва Департаменту, в чиї повноваження входили питання транспортної інфраструктури, які займалися як питанням проведення тендера на закупівлю вагонів, так і укладенням та виконанням договору.
Нагадаємо, в грудні 2015 року з проекту змін до бюджету-2015 було вилучено питання про виділення ТОВ «Укррослізинг» 200 млн грн заборгованості за поставлені ще в 2009 році КП «Київський Метрополітен» 100 вагонів і прийнято рішення про створення Тимчасової контрольної комісії з питань перевірки виконання договору. На думку представників комісії, схема постачання вагонів сумнівна і непрозора. Загальна сума боргу КП «Київський Метрополітен» перед ТОВ «Укррослізинг» становить 1.3 млрд грн.
Нагадаємо, згідно з планом заходів на 2016-2018 рік щодо реалізації стратегії розвитку Києва до 2025 року, на Подільську лінію метрополітену виділять 10,5 млрд грн, хоча раніше оцінювалися витрати в 7,7 млрд грн.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас