Українці в Польщі ще рік зможуть працевлаштуватися за спрощеною процедурою, - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці в Польщі ще рік зможуть працевлаштуватися за спрощеною процедурою, - ЗМІ

Особисті фінанси
1663
Міністерство сім’ї, праці і соціальної політики Польщі запевнило, що протягом 2017 року українці матимуть змогу оформитися на роботу за спрощеною процедурою на підставі заяви роботодавця. Про це передає ZN.ua з посиланням на Rzeczpospolita.
Міністерство повідомило, що нові норми працевлаштування іноземців, згідно з директивою ЄС, будуть введені в Польщі не раніше квітня. Проте стара спрощена процедура працевлаштування буде діяти до кінця 2017 року.
Видання зазначає, що це важлива інформація для кількох тисяч польських компаній, які щорічно наймають громадян України. Однак через рік їм доведеться дотримуватися вже не дуже вигідних правил працевлаштування іноземців.
Згідно з ними, процедура працевлаштування працівників з України на сезонні або короткострокові роботи сильно ускладнюється. Крім того, роботодавці будуть зобов’язані платити іноземним працівникам таку ж зарплату, як і полякам.
Неофіційно польські підприємці кажуть, що на таких умовах їм буде невигідно наймати українців.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що починаючи з наступного року, зміняться правила працевлаштування українців у Польщі – замість заяв роботодавців діятимуть дозволи міських органів.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас