При купівлі банку було видно проблеми з капіталом - акціонер банку "Траст" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

При купівлі банку було видно проблеми з капіталом - акціонер банку "Траст"

Кредит&Депозит
756
7 грудня 2016 року в ПАТ Банк «ТРАСТ» введена тимчасова адміністрація відповідно до рішення НБУ №468-РЩ/Б від 6 грудня 2016 року в зв’язку з неможливістю банку підтримувати капітал на рівні прийнятих економічних нормативів.
Як повідомили порталу Finance.UA в самому банку, така ситуація була викликана наявністю накопиченого обсягу проблемних кредитів, виданих особам на території АТО.
Так, за станом на 7 грудня 2016 року в банку є 542 млн грн коштів фізичних осіб і 6 млн грн коштів юридичних осіб. 96% вкладників банку отримають свої вклади в повному обсязі, що залишилися 4% отримають з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб по 200 тис. грн відповідно до встановленої процедури.
За словами Володимира Авраменка, одного з акціонерів банку «ТРАСТ» з 2015 року, при купівлі банку було видно проблеми з капіталом, які планувалося вирішити. Однак при більш глибокому вивченні фінансового стану розкрилися додаткові проблеми, пов’язані з кредитами в зоні АТО.
“За минулий рік була проведена величезна робота з побудови ефективної бізнес-моделі в роздрібному кредитуванні. Показники банку за цей період підтверджують успішність обраної стратегії. Для закриття старої проблеми з капіталом ми шукали інвесторів. Претендентів було кілька. На жаль, на сьогоднішній день ніхто з інвесторів не прийняв рішення про входження до складу акціонерів банку. Ми активно співпрацюємо з представниками НБУ і будемо взаємодіяти з тимчасовою адміністрацією, щоб напрацювання, які були створені за останній рік, не були марними”, – говорить Авраменко.
Як заявив Костянтин Кошеленко, глава правління банку «ТРАСТ», акціонери і керівництво банку впевнені, що ФГВФО, відрахування до якого були регулярними, найближчим часом виплатить залишок коштів, а поточна ліквідність погашення кредитів і реалізація майна компенсують ці витрати.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас