Стало відомо, де живуть найбагатші українці (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, де живуть найбагатші українці (інфографіка)

Особисті фінанси
7566
В Україні, за останніми даними Держстату (підсумки жовтня), середня зарплата в – 5350 гривень. З січня по жовтень середня зарплата зросла на 988 гривень (або 22%), при цьому мінімальна зарплата – на 16%. Найбільше традиційно заробляють жителі столиці, а найменше – у Тернопільській області.
У Києві середня зарплата досягла 8705 гривень. Найменші зарплати в Тернопільській області (3764 грн). А ось серед професій традиційно першість займають спеціальності у сфері авіаційного транспорту – середня зарплата 27 237 гривень.
Зарплати фінансистів і страховиків піднялися до 10 507 гривень, в той час як ІТшники в Україні в середньому заробляють 9636 гривень. Середня зарплата в Україні за минулий рік зросла на 988 гривень (або 22%), а мінімалка збільшилася всього на 222 гривні (16%). В наступному році Кабінет міністрів прийняв рішення піти на радикальний крок і різко збільшити зарплату з 1600 гривень у грудні 2016-го до 3200 гривень у січні 2017-го.
До речі, останнім часом українські компанії не прагнуть ставити високі офіційні зарплати, вони роблять так, щоб працівник працював на результат. Дуже часто зарплата формується за принципом “накопич собі сам”. Є номінальна частину окладу, а все інше – бонуси, відсотки, надбавки, які дозволяють примножити оклад.
Стало відомо, де живуть найбагатші українці (інфографіка)
“Якщо буде розвиватися економіка, звісно, це вплине і на ринок праці. Тут можна говорити в контексті двох категорій: кому легше знайти роботу та які професії перспективні. Звичайно, легко знайти роботу продавцям, кухарям і так далі. А якщо говорити про те, що перспективно – потрібно розуміти, перспектива чого цікавить. Якщо говорити про зарплати – то краще йти в IT, якщо ж хочеться реалізувати себе, то я б не став звертати увагу на перспективність тієї чи іншої сфери”, – радить HR-експерт Олександр Білоус.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас