Подорожчають квитки в кінотеатри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Подорожчають квитки в кінотеатри

Особисті фінанси
1434
Кіно в Україні дорожчає. Кінотеатри вже підняли ціни на квитки через введення 20% ПДВ в минулому році. Але, щоб не відлякати відвідувачів занадто різким подорожчанням, зали прийняли рішення підняти ціни лише на 10%. В наступному році вартість квитків знову зросте.
“Інфляція, подорожчання комунальних послуг, прив’язка оренди в ТРЦ до долара, зростання курсу. Для нормальної життєдіяльності кінотеатрів квиток має коштувати 7-8 доларів, а не 4 долара, як зараз”, — розповіла співвласник і керуючий партнер мережі кінотеатрів “Оскар” Ірина Заря.
Для порівняння, в Європі на похід в кіно доведеться витратити близько 10 євро на “дорослий” квиток і близько 6 євро на дитячий. Наприклад, в Німеччині і Голландії квиток у кінотеатр коштує 10-15 євро, у Польщі — також до 10 євро. В Україні ж після сильної інфляції, у доларовому вираженні, ціна квитка не дотягує навіть до докризової в 2014 р.
“Як і інші кінотеатри, в минулому році ми поступово підвищували вартість квитків і цей рік не став винятком. Піднімати розцінки нарівні із зростанням курсу валют ми не можемо, інакше ризикуємо втратити наших основних глядачів — молоді”, — зауважила генеральний директор “Мультиплекс-Холдинг” Інна Янакаєва.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас