"Спроба зірвати бюджетний процес": Мінфін зупинив хакерську атаку на свої ресурси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Спроба зірвати бюджетний процес": Мінфін зупинив хакерську атаку на свої ресурси

Кримінал
809
Міністерство фінансів України зупинило хакерську атаку на свої ресурси і проводить оперативне відновлення систем, щоб уникнути можливих затримок із платежами.
Про це повідомляється на сторінці міністерства в соцмережі Facebook.
Мінфін нагадав, що з учорашнього ранку, 6 грудня, не працює сайт, а також на сайті Державної казначейської служби України. «Зараз атаку вдалося зупинити. Проводиться оперативне відновлення систем, щоб уникнути можливих затримок з платежами.
Відповідні органи розпочали роботу з пошуку зловмисників, – йдеться в повідомленні. – Відбулася скоординована професійна хакерська атака на органи Міністерства фінансів. Це очевидна спроба зірвати бюджетний процес, який вперше за більш ніж 17 років йде за графіком, перешкодити впровадженню важливих ініціатив Мінфіну і дестабілізувати ситуацію».
Як повідомлялося, невідомі хакери вчора, 6 грудня, зламали сайт Державної казначейської служби України. Замість сторінки Держказначейства за посиланням www.treasury.gov.ua відбувалася переадресація на сайт www.whoismrrobot.com. Крім того, не завантажувався сайт Міністерства фінансів України. Станом на ранок 7 грудня сайти обох держструктур, як і раніше, не працюють.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас