Е-декларації директорів шкіл та керівників ВНЗ покликані відволікти увагу від чиновників, – політолог — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Е-декларації директорів шкіл та керівників ВНЗ покликані відволікти увагу від чиновників, – політолог

Казна та Політика
533
Обов’язкове електронне декларування керівників установ сфери освіти покликані відволікти увагу суспільства від декларацій чиновників.
Таку думку висловив політолог Олексій Якубін в коментарі «Це спроба з боку наших можновладців, розширивши коло, змішати коней, людей, щоб загальний ефект був не таким шокуючим», – зазначив політолог.
За його словами, після розширення кола осіб ускладниться процес перевірки декларацій.
Так, вже найближчої весни кількість декларацій розшириться до 300 тис. за рахунок екс-чиновників. Коли до них додадуться ще й декларації керівників у сфері освіти, перевірка стане практично неможливою.
При цьому О. Якубін підкреслив, що ректори вузів або директори шкіл не будуть декларувати незліченні багатства і демонструвати розкіш, оскільки їм не вдасться скористатися е-декларуванням, подібно чиновникам, як «нульовою декларацією» і внести туди «виправдання» своїм майбутнім витратам.
У ситуації з топ-чиновниками, на думку експерта, спрацювала солідарність політичного класу і посилений захист держави, тоді як проти злодійкуватих директорів можуть бути дійсно порушені кримінальні справи.
Нагадаємо, з 1 січня 2017 р. керівники управлінь освіти обласних, київської міської, районних держадміністрацій, а також керівники навчальних закладів державної та комунальної форм власності будуть зобов’язані подавати е-декларації.
За матеріалами:
ГолосUA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас