Рада встановила новий порядок формування тарифної сітки оплати праці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада встановила новий порядок формування тарифної сітки оплати праці

Казна та Політика
4119
Парламент “відв’язав” посадові оклади від мінімальної зарплати Верховна Рада України підтримала за основу і в цілому законопроект №5130 “Про внесення змін у деякі законодавчі акти України”.
Проектом акта передбачається новий порядок формування тарифної сітки оплати праці. Так, у бюджетній сфері мінімальна тарифна ставка (посадовий оклад) буде встановлюватися Кабінетом міністрів України. У бюджетній сфері підприємства будуть визначати тарифні ставки самостійно в колективних договорах. При цьому мінімальна тарифна ставка не може бути нижче прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року.
Зміни в частині соцстрахування Документом планується завершення реорганізації Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності та впровадження Фонду соціального страхування України як нового соціального інституту; відновлення щорічного перерахунку щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві (близько 220 тис осіб); здійснення перерахунку страхових виплат потерпілим на виробництві, розміри яких, у перерахунку на 100% втрати працездатності, менше мінімальної заробітної плати (близько 67 тис. осіб).
Зміни в частині легалізації відносин у сфері зайнятості та оплати праці Згідно з проектом, передбачається запровадження на ринку праці нового механізму контролю, пов’язаного з наданням повноважень щодо здійснення контролю у сфері зайнятості та оплати праці виконавчим органам рад міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад та встановлення зобов’язання для фізичних осіб-підприємців платити єдиний внесок.
Зміни в частині пенсійного забезпечення на 2017 рік Законопроектом передбачається продовження особливого порядку виплати пенсій для працюючих пенсіонерів; визначення максимального розміру пенсії в абсолютній сумі на рівні 10 740 гривень.
Зміни в частині виплат стипендій, ЄСВ та адмінпослуг Згідно з проектом закону, планується надання повноважень Кабінету міністрів визначати порядок виплати соціальних стипендій для окремих категорій осіб, яким законами України надано це право.
Актом передбачається встановлення для платників єдиного податку першої групи норми, згідно з якою сума єдиного внеску не може бути менше 0,5 розміру мінімального розміру страхового внеску. Крім того, в частині плати за надання адміністративних послуг, сплати судового збору та державного мита встановлюється прив’язка розміру платежів до прожиткового мінімуму для працездатних осіб замість мінімальної зарплати.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас