Саудівська Аравія підвищила ціни на нафту для Європи і знизила для Азії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія підвищила ціни на нафту для Європи і знизила для Азії

Енергетика
861
Саудівська Аравія знизила ціни на січневі поставки нафти в Азію і частково в США, але підвищила тарифи для Європи, повідомила держкорпорація Saudi Arabian Oil Co. (Saudi Aramco).
В наступному місяці помітно знизиться вартість всіх основних марок саудівської нафти для азіатських клієнтів: Arab Super Light – на 1,5 долара за барель, Arab Light і Arab Extra Light – на 1,2 долара, Arab Medium – на 1 долар, Arab Heavy – на 60 центів.
Експерти в середньому очікували менш значного зниження цін.
Також Саудівська Аравія скоротила відпускні ціни на Arab Light, Arab Medium і Arab Heavy для США, але підняла розцінки на Arab Extra Light на 10 центів.
У січні вартість поставки всіх видів нафти до Північної та Західної Європи збільшиться, підвищення складе від 20 центів для Arab Extra Light до 80 центів для Arab Heavy. Поставки нафти в країни в країни Середземномор’я також подорожчають – на 50 – 70 центів за барель в залежності від сорту.
Нагадаємо, вчора світові ціни на нафту pросли до рівня минулого року на тлі домовленостей країн ОПЕК заморозити видобуток чорного золота.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас