У Росії прийняли нову доктрину інформаційної безпеки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії прийняли нову доктрину інформаційної безпеки

Світ
372
Президент РФ Володимир Путін підписав указ про затвердження нової доктрини інформаційної безпеки Росії.
“Система забезпечення інформаційної безпеки є частиною системи забезпечення національної безпеки РФ”, – випливає з документа.
У документі говориться, що одним з основних негативних чинників, що впливають на стан інформаційної безпеки РФ, “є нарощування низкою зарубіжних країн можливостей інформаційно-технічного впливу на інформаційну інфраструктуру РФ у воєнних цілях”.
Зарубіжні ЗМІ звинувачуються в збільшенні обсягу матеріалів, “що містять упереджену оцінку державної політики РФ”. Також наголошується, що російські ЗМІ “найчастіше піддаються за кордоном дискримінації”, а “російським журналістам створюються перешкоди для здійснення їхньої професійної діяльності”.
Крім того, в доктрині зазначено “використання спеціальними службами окремих держав засобів інформаційно-психологічного впливу, спрямованого на дестабілізацію внутрішньополітичної та соціальної ситуації в різних регіонах світу, що призводить до підриву суверенітету і порушення територіальної цілісності держав”.
Нагадаємо, 1 грудня президент РФ Володимир Путін підписав указ про затвердження нової концепції російської зовнішньої політики.
У документі перераховані завдання, на які спрямована зовнішньополітична діяльність Росії. Серед них “зміцнення позицій Російської Федерації як одного з впливових центрів сучасного світу”; зміцнення російських ЗМІ в глобальному інформаційному просторі; “Формування відносин добросусідства з суміжними державами”. Також найважливішим державним завданням Росії названа боротьба з глобальним тероризмом.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас