Омелян повідомив, скільки щорічно Україні потрібно на дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Омелян повідомив, скільки щорічно Україні потрібно на дороги

Казна та Політика
452
Для того, щоб в Україні з’явилися дороги європейської якості, уряд повинен виділяти на ці цілі 50 мільярдів гривень щороку.
 Про це розповів міністр інфраструктури Володимир Омелян.
За його словами, при відповідному фінансуванні, протягом 10 років українські дороги досягнуть рівня європейських.
“Дорожній фонд зруйнований, нам необхідні щорічні вливання щонайменше 50 млрд грн, щоб ми мали ефект протягом 10 років і європейські стандарти. Над цим ми і працюємо, створивши державний дорожній фонд, акумулюючи кошти з усіх джерел, які можемо отримати, щоб відновити транспортні мережі України”, – сказав міністр.
Омелян наголосив на необхідності будівництва нових доріг для української економіки.
“Ми чітко бачимо: як тільки з’являється дорога, життя оживає. Будується супутня інфраструктура – регіони працюють набагато краще”, – додав чиновник.
Міністр також підкреслив, що в українських реаліях, коли по дорогах їздять важкі автомобілі, можна спробувати бетонні дороги.
“Ми вважаємо, що бетонні дороги – хороший вихід для південних областей України або на тих ділянках, де є дуже інтенсивний трафік важких автомобілів. А поки ми до цього не дійшли, тому що нам потрібно в першу чергу відновити проїжджу здатність українських доріг. Тому що ними їздити просто не можна через колійність, через знищення не тільки верхнього шару асфальту, а взагалі основи”, – підсумував Омелян.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас