В ЄС пояснили свою позицію щодо скасування мораторію на експорт лісу-кругляку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС пояснили свою позицію щодо скасування мораторію на експорт лісу-кругляку

Казна та Політика
4521
Заборона на експорт не запобігає вирубуванню лісів, а також не попереджає нелегальну лісозаготівлю або контрабанду лісу, адже через цю заборону подібна незаконна діяльність стає ще прибутковішою.
Про це йдеться в заяві представництва Євросоюзу в Україні, опублікованій на сторінці в Facebook.
У ЄС зазначають, що нинішня заборона на експорт не досягає цілей попередження незаконної вирубки лісу.
“Вона лише служить потребам деяких зацікавлених груп у деревообробній промисловості, дозволяючи їм отримувати винятковий і необмежений доступ до лісових ресурсів, щоб власноруч ними скористатися”, – сказано в повідомленні.
ЄС виступає проти нинішньої заборони на експорт лісу-кругляку, оскільки вона є обмеженням вільної торгівлі. Вона суперечить міжнародним зобов’язанням України в рамках Світової організації торгівлі та в рамках Угоди про асоціацію між ЄС і Україною. “Угоди про вільну торгівлю, які стимулюють економічне зростання і створюють робочі місця для обох партнерів, означають рівний доступ до ринків один одного”, – наголосили у представництві.
Також у представництві ЄС запевнили, що поділяють стурбованість українців, які дбають про ліси і виступають проти неконтрольованої вирубки лісів, незаконної лісозаготівлі або обкрадання українських природних ресурсів.
“Можливо, ви помітили, що незважаючи на заборону на експорт лісу-кругляку в Україні триває незаконна лісозаготівля та контрабанда деревини”, – зазначили в представництві ЄС.
“Ми працювали з українськими органами влади для знаходження рішення проблеми, яке буде чесним балансом між, з одного боку, справедливим і рівним доступом до природних ресурсів, стимулюванням торгівлі, інвестицій та економічного розвитку, а з іншого боку, захисту цінних та унікальних природних ресурсів України”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас