США стали світовим лідером за обсягом продажів підробленої продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США стали світовим лідером за обсягом продажів підробленої продукції

Світ
908
США стали світовим лідером за обсягом продажів підробленої продукції, який щорічно досягає $225 млрд (або 1,3% ВВП Штатів).
Як наголошується в публікації з посиланням на доповідь британського дослідницького центру з економічних і бізнес-питань CEBR, найменші обсяги підробок в Данії ($222 млн, або 0,1% ВВП країни).
У матеріалі зазначається, що загальний обсяг ринку контрафакту країн Євросоюзу щорічно складає €167 млрд, а прямий щорічний збиток для європейської економіки оцінюється в €58,2 млрд.
У доповіді також підкреслюється, що в світі обсяг продажів підроблених ліків, електроніки та харчових продуктів (в основному, алкоголю) в цілому становить $418 млрд, що в два рази вище, ніж виручка від проституції ($186 млрд). При цьому, за оцінками центру, 30% усіх проданих у світі ліків – підробка.
Як сказано в статті, основними світовими виробниками контрафакту є Китай, Гонконг, ОАЕ і Туреччина. У доповіді інформується, що підроблена продукція веде до втрати 2,5 млн робочих місць по всьому світу, а від споживання підроблених ліків, їжі в світі щорічно вмирають близько 1 млн осіб.
У публікації наводиться також оцінка Міжнародної торгової палати (ICC), відповідно до якої, в 2014 році світовий ринок контрафакту досягав €1,7 трлн.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас