Найважливіші цифри і цитати понеділка, 5 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати понеділка, 5 грудня

771
Найважливіші цифри і цитати понеділка, 5 грудня:
  • Конгрес США схвалив бюджет з $350 млн для України
  • Антикорупційним прокурорам куплять бус за 1,5 млн
  • Суд вирішив стягнути з “Газпрому” 172 млрд -isku-amku гривень штрафу за позовом АМКУ
  • Кабмін розподілив 5,1 млн гривень на надання медичної допомоги ветеранам війни
В НБУ повідомили, скільки банки мали збитків і прибутку в січні-жовтні
«Зниження обсягу збитків у порівнянні з аналогічним періодом минулого року відбулося головним чином за рахунок скорочення відрахувань до резервів на можливі втрати від активних операцій на 60,4%. При цьому обсяг відрахувань за 10 місяців 2016 року становить 39,6 млрд грн і залишається суттєвим фактором формування негативного фінансового результату в цілому по системі», – відзначають в НБУ.
Трамп обрушився з критикою на Китай
“Чи запитував нас Китай, коли знецінював свою валюту (ускладнюючи для наших компаній конкурентну боротьбу), обкладав високими податками нашу продукцію, що поставляється в їхню країну (США не оподатковує їх податками) або вибудовував потужний військовий комплекс посеред Південно-Китайського моря? Я так не думаю”, – написав Трамп в своєму Twitter.
Чого чекати від гривні цього тижня?
“Сам фактор Нового року жодних сюрпризів для валютного ринку не принесе, і курс на початку 2017 року не буде сильно відрізнятися від значень кінця поточного року, – зазначає аналітик. – Що стосується найближчої перспективи, за нашою оцінкою, цього тижня гривня сильно не зміниться, а до його кінця офіційний курс долара, встановлений НБУ, може зрости до позначки 25,7 грн. До рівня 26 грн будуть знижуватися і курси на готівковому ринку. Готівковий долар залишиться в діапазоні 26-27 грн”.
В Україні середній комунальний тариф досяг приблизно 50% заробітної плати
«Це дуже багато, – каже Міністр соціальної політики України Андрій Рева. – Ми повинні були його знизити для споживачів через систему субсидування. У нас була настанова давати субсидії всім, хто їх просить. Тому і максимально спростили систему призначення. І зараз у нас показник одержувачів субсидій досить високий».
Гройсман хоче в розрізі кожної області зрозуміти, як почувається бізнес
“Ми хочемо на карті України в розрізі кожної області розуміти за ключовими показниками, як почувається бізнес. Ми хочемо бачити, чи вчасно їм повертають ПДВ, чи вчасно вони отримують дозволи, чи не мучать їх додатковими перевірками. Ми вважаємо, що принципове значення має відчуття бізнесу на місцях”, – зазначив Гройсман.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас