Унітаз без води: Білл Гейтс виділив 710 тисяч доларів на розробку новинки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Унітаз без води: Білл Гейтс виділив 710 тисяч доларів на розробку новинки

Технології&Авто
1470
Фонд Білла і Мелінди Гейтс профінансував створення унітазу, що працює без води. Про нову технологію повідомляє видання Business Insider. На розробку пристрою пішло понад 710 тисяч доларів.
Наномембранний туалет, як назвали його розробники з франко-британського Університету Кренфілда, спроектований так, що після закриття кришки чаша унітазу повертається на 270 градусів і скидає весь вміст в бак під ним. Потім скребок видаляє з чаші залишки вмісту. Далі нановолокна переміщують водяну пару, що є частиною рідких відходів організму, у вертикальну трубу за унітазом, звідки вони потім у вигляді води потрапляють в передню його частину.
Ця вода достатньо чиста, щоб використовувати її, наприклад, для поливу квітів або миття. Тверда частина відходів за допомогою механізму на батарейках потрапляє в окрему камеру, де покривається пригнічуючим запах воском і засихає. Раз на тиждень технік забирає відходи і, в разі необхідності, змінює батарейки.
Унітаз був придуманий спеціально для бідних регіонів, де тисячі людей живуть в умовах антисанітарії і не мають доступу до чистої проточної води.
“Безводні” туалети гігієнічніші і дозволяють економити воду. Полігоном для випробувань нових унітазів стане Африка.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас