Тимошенко хоче запустити друкарський верстат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко хоче запустити друкарський верстат

Казна та Політика
8118
Юлія Тимошенко в ефірі “Шустер Live” й каналу “112” озвучила думку про необхідність застосування в Україні «кейнсіанської моделі розвитку економіки».
І хоча це серед іншого передбачає використання емісійних коштів центрального банку, Ю. Тимошенко зауважила, що стимулювання споживчого попиту має відбуватися в «неінфляційний» спосіб. Як саме уникнути ризику стрибка цін, вона не уточнила.
Також Ю. Тимошенко висловилася за «звільнення від податку на додану вартість».
Нагадаємо, що глава Ради НБУ Богдан Данилишин (призначений за квотою Петра Порошенка) також висловлювався за те, щоб стимулювати розвиток промисловості за рахунок «продуктивної емісії».
На думку ж ліберально налаштованих економістів, в українських реаліях «емісійний» спосіб стимулювання економіки може мати не лише девальваційні та інфляційні, але й корупційні ризики. Вони пропонують для влади більшою мірою зосередитися на поглибленні реформ та поліпшенні бізнес-клімату, що призведе до зростання як внутрішніх, так і зовнішніх інвестицій.
Щодо ПДВ. У Верховній Раді зареєстрований законопроект про скасування ПДВ. На думку ж глави податкового комітету ВР Ніни Южаніної, заміна цього податку на податок з продажів не можливий, у т.ч. з огляду на те, що в ЄС домінує саме ПДВ. “Це, вибачте, як із ХХІ століття у кам`яну добу повернутися і сподіватися на краще життя», – зауважувала Н. Южаніна, наголошуючи на потребі удосконалення системи адміністрування ПДВ, з огляду на нинішні її недоліки.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас