Apple підтвердила розробку безпілотного автомобіля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple підтвердила розробку безпілотного автомобіля

Технології&Авто
251
Компанія Apple вперше визнала, що інвестує в розробку і будівництво безпілотного автомобіля.
Про це йдеться в листі представників компанії на адресу державного транспортного регулятора США.
Зазначено, що в компанії “схвильовані потенціалом автоматизованих систем у багатьох сферах, в тому числі і транспорті”. У листі також згадується про “вагомі соціальні переваги автоматизованих транспортних засобів”.
Чутки про такі плани компанії ходили давно, однак Apple публічно не підтверджувала їх. У листі до транспортного регулятора Apple просить не вводити занадто багато правил на тестування безпілотних автомобілів, тому що “традиційні виробники і ті, хто тільки починає, повинні бути в рівних умовах”.
Компанія також пропонує, щоб інші учасники автомобільного ринку ділилися даними про аварії і небезпечні ситуації, щоб скласти якомога ширшу картинку, ніж це під силу одній компанії. Це дозволить розробляти кращі системи, вважають інженери Apple.
Раніше технологічний гігант зареєстрував кілька пов’язаних з автомобільним ринком інтернет-доменів, серед яких apple.car і apple.auto.
Нагадаємо, раніше компанія Apple подала заявку на патент під назвою “Електронний пристрій з дисплеєм з округленими краями”.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас