Українці почали скаржитися на падіння сервісу в Інтерсіті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці почали скаржитися на падіння сервісу в Інтерсіті

Казна та Політика
2626
_Волога і сіра білизна, куріння в тамбурах, зламані туалети і відсутність води – і це ще не всі проблеми, з якими доводиться стикатися пасажирам «Укрзалізниці». Падає сервіс навіть в хвалених «Інтерсіті», при цьому чиновники вже повідомили, що з наступного року збираються підвищити ціни на третину. ЗМІ проінспектувавши поїзда і опитавши інших пасажирів, склали топ-10 найбільш проблемних поїздів (див. Інфографіку).
СВ без душа і води
«Поїзд брудний, навколо таргани. У туалеті – щілини в кулак. В поїзд сідала здоровою, а вийшла з нежиттю і хворим вухом», – згадує пасажирка поїзда №81 Київ – Ужгород Валентина Ніколаєва. Рівень гостинності та ввічливості провідників залишає бажати кращого. Спроба отримати від них елементарні послуги – чай або ковдру – перетворюється на випробування.
І незважаючи на заборону палити в поїздах, за невелику плату в деяких поїздах дозволяють подиміти в тамбурі. «Їжджу до Києва раз на два тижні поїздом №124 з Краматорська. Ще жодного разу мені не пощастило їхати у вагоні, де провідник не курив би в тамбурі. Хоча мені здавалося, що це заборонено для всіх. Сусіда «по полиці” не розбудили в Полтаві. Хоча він двічі підходив і просив зробити це заздалегідь, до нього прийшли вже на зупинці повідомити: мовляв, ми приїхали. І у нього було три хвилини, щоб вискочити, поки поїзд стояв. Білизна – це окрема історія: в пакетах, але сіра, волога. А ковдру не допросишся – відправляють шукати самим: мовляв, вона разом з матрацом – шукайте. Багато з тих, хто їздить часто, беруть з собою ще одне простирадло і плед», – розповіла Світлана Зозуляк.
«Їхав 9 листопада з Маріуполя до Харкова в 24-му вагоні поїзда №84. Це просто жах! Провідник неадекватний. Натопив в вагоні до +28 ° С, заблокував всі вікна, задуха нестерпна. Я підходжу і кажу, що ти робиш, а він відповідає: буде як в сауні, нині сауна дорога. Коли лягли спати, почався жах – вилізли таргани. Загалом, ніч пройшла жахливо, так нормально і не спали, а стояли в тамбурі», – згадує Кирило Подільський.
Втім, навіть дорогий квиток не гарантує сервісу. «Їхала в новому СВ поїзда Київ – Івано-Франківськ №043К, квиток коштував 650 грн. Купе – комора пилу, в вагоні холодно, в хваленому душі спочатку не було гарячої води, а потім взагалі ніякої. Провідниця сказала, що зламався насос. Довелося ходити в сусідні вагони», – обурюється киянка Олександра Черненко.
За словами пасажирів поїзда «Інтерсіті» Дарниця – Трускавець, комфорт поїздки затьмарюють постійний запах з туалету, непрацюючі роз’єми для навушників і проблеми з інтернетом: «Сором і ганьба за 600 грн їхати і п’ять годин нюхати запахи з туалету. Wi-Fi не працює, хоч би платним зробили, тому що часто їдеш у відрядження і потрібно працювати. Хотів включити навушники, щоб дивитися фільм з монітора зі звуком, а провідник сказав: у нас відключена ця функція», – говорить Олексій Волов.
Без заміни вагонів нічим буде возити
Радник глави Мінінфраструктури Олександр Кава вважає, що треба підвищувати тарифи на проїзд. «Перше, що потрібно зробити, – це відремонтувати поїзди. Всі вагони відразу привести до ладу не вийде, але поступово буде наведено порядок, і пасажири це помітять. Клінінгова компанія поки обслуговує тільки «Інтерсіті», для інших пасажирських поїздів це дуже дорого, враховуючи обсяги прибирання. Тому поки що провідники і співробітники депо намагаються справлятися своїми силами. Але якщо УЗ не почне отримувати нові вагони, хоча б по 300-350 на рік, то через п’ять років з 4 тис. вагонів у нас залишиться 500, возити пасажирів буде нічим, тому що старі вагони стануть небезпечними», – сказав Кава.
За його словами, в найкращому стані зараз кілька поїздів: «Це флагмани, вагони для яких закуповувалися в останні 15 років. Поїзд Київ – Харків №64/63 ( «Оберіг»), Київ – Львів №91/92, поїзд №12 Київ – Новоолексіївка, Київ – Дніпро №79/80».
Українці почали скаржитися на падіння сервісу в Інтерсіті
Марія Разенкова, Анастасія Кучкіна
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас