НДУ розробив концепцію рахунку номінального утримувача для залучення інвестицій в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НДУ розробив концепцію рахунку номінального утримувача для залучення інвестицій в Україну

Казна та Політика
240
Національний депозитарій розробив концепцію рахунку номінального утримувача з метою залучення іноземних інвестицій в Україну.
Про це повідомлялося під час круглого столу в НДУ.
Згідно з концепцією, номінальний утримувач – це іноземний фінансовий посередник, який надає послуги з обліку цінних паперів і реєстрації переходу права власності на цінні папери.
Разом з тим він повинен бути зареєстрований в країні-члені ЄС і (або) країні, що входить до Групи з розробки фінансових заходів по боротьбі з відмиванням грошей (FATF) та Комітет експертів Ради Європи з питань взаємної оцінки заходів боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму (MONEYVAL).
На рахунку номінального утримувача ним обліковуються права на цінні папери, які належать його клієнтам, а також клієнтам його клієнтів.
Концепція, розроблена НДУ, передбачає ряд обмежень для країн реєстрації іноземного фінпосередника.
Зокрема, в депозитарній установі такий рахунок не може бути відкритий, якщо номінальний утримувач зареєстрований в країні, яка внесена Кабміном до переліку офшорних зон.
Також концепцією передбачено, що облік прав на цінні папери, які належать номінальному власникові на правах власності, і облік прав на цінні папери, що належать клієнтам, здійснюється окремо.
На цінні папери, які обліковуються на рахунку номінального утримувача, не можуть бути накладені стягнення за зобов’язаннями номінального утримувача.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас