Samsung навчить шолом Gear VR відстежувати вираз обличчя користувача — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung навчить шолом Gear VR відстежувати вираз обличчя користувача

Технології&Авто
116
Компанія Samsung, за даними мережевих джерел, подала патентну заявку на «Систему обробки зображень для пристроїв з дисплеєм, що носяться на голові» (Image Processing for Head-Mounted Display Devices).
Мова йде про шоломи віртуальної реальності з розширеними можливостями з відстеження користувача. Заявка була подана ще в травні минулого року, але оприлюднено документ лише зараз.
Samsung пропонує реєструвати не тільки положення самого шолома в просторі, але і реакцію користувача на події у віртуальному оточенні. Для цього пристрій має бути оснащений різними сенсорами — як зовні, так і у внутрішній частині.
Передбачається, що датчики зможуть відстежувати рухи очей користувача, а також вираз його обличчя. На основі отриманої інформації може тим чи іншим чином оптимізуватися і адаптуватися картинка у віртуальному світі.
Втім, потрібно підкреслити, що поки Samsung лише патентує описане вище рішення. Про плани південнокорейського гіганта щодо його практичного впровадження нічого не повідомляється.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас