В Україні триває розкрадання ПДВ - Южаніна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні триває розкрадання ПДВ - Южаніна

Кримінал
1085
Розкрадання ПДВ залишається актуальною проблемою, незважаючи на впровадження системи електронного адміністрування (СЕА). Про це заявила глава парламентського комітету з питань податкової та митної політики Верховної Ради Ніна Южаніна.
За її словами, доопрацьований в комітеті урядовий законопроект №5368 про внесення змін до Податкового кодексу передбачає ліквідацію можливості “ручного” втручання в СЕА.
“Зараз законопроект націлений на те, щоб прибрати “руки” з системи електронного адміністрування, як ми спочатку і припускали, коли вводили систему. 1 липня 2015 року, коли впроваджували СЕА, я була на 100% впевнена, що нічого подібного не буде. Життя показало, що є нюанси. Їх небагато, але розкрадання ПДВ залишається поки ще актуальною проблемою”, – підкреслила Южаніна.
Нагадаємо, комітет Верховної Ради з питань бюджету рекомендував парламенту внести зміни до Податкового та Бюджетного кодексів перед прийняттям закону “Про державний бюджет” на 2017 рік.
Розгляд бюджету в Раді може продовжитися на наступному пленарному тижні. Кабмін вже вніс до парламенту доопрацьований проект, який, зокрема, передбачає підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас