Що робити, якщо відмовили в субсидії, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що робити, якщо відмовили в субсидії, - експерт

Особисті фінанси
1406
Тим, кому не належить знижка на комунальні послуги, доведеться самостійно вирішувати проблему великих сум у платіжках. Кожен українець, як запевняють експерти, може вплинути на рахунки за комуналку.
В Україні в опалювальний сезон, як прогнозують в Мінсоцполітики, субсидію оформлять близько семи мільйонів сімей – це кожен другий українець. На тарифи, які встановлює Нацкомісія і Кабмін, вплинути не можна, однак на суму в платіжках – можна.
 Тим, кому відмовили в субсидії або хто відмовився від її оформлення, необхідно задуматися про енергозбереження.
“Субсидію не можуть отримати люди, які в період за 12 місяців до моменту подачі заяви на оформлення субсидії здійснили покупку або оплатили послугу на суму від 50 тисяч гривень. Виняток – оплата комунальних послуг в межах соціальних норм. Також до уваги не беруться медичні маніпуляції, спрямовані на забезпечення життєдіяльності”, – розповіли на гарячій лінії Кабміну.
Якщо один з членів сім’ї, наприклад, оплатив офтальмологічну операцію на суму від 50 тисяч гривень, в субсидії такій сім’ї можуть відмовити. “Якщо оплатили таку операцію, ніхто не позбавляє права подавати заяву на субсидію. Однак вже остаточне рішення, належить субсидія чи ні, в такому випадку прийме комісія”, – пояснили на гарячій лінії.
За словами голови одного з київських ОСББ Василя Рудницького, в його будинку опалення одного квадратного метра коштує 6,85 гривні. Так, за тепло в квартирі площею 50 квадратів доведеться віддати всього 342,5 гривні. У той же час жителям столиці, які живуть в такій самій квартирі, але, наприклад, в будинку без теплового лічильника, доведеться заплатити 1648,5 гривні.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас