Центробанк Китаю знову зміцнив курс юаня до долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Китаю знову зміцнив курс юаня до долара

Валюта
310
Народний банк Китаю (НБК, Центробанк країни) в середу підвищив курс національної валюти женьміньбі (офіційна назва юаня) до американської валюти.
“Регулятор зміцнив юань на 24 базисних пункти до 6,8865 за долар США. Напередодні НБК підвищив курс нацвалюти до долара на 0,22% до 6,8889, а днем раніше – на 0,18%”, – говориться в повідомленні. До цього експерти прогнозували зниження курсу китайської валюти до семи юанів за долар.
Однак після низки заяв представників Центробанку ситуація стабілізувалася.
 “Останнім часом юань знецінився по відношенню до долара, в той же час коливання до більшості інших валют незначні. У довгостроковій перспективі збережеться тенденція до стабільності і зміцнення курсу женьміньбі”, – вказав раніше заступник голови НБК І Ган.
Зростання амплітуди коливань юаня до долара почалося після запуску урядом КНР реформи механізму формування обмінного курсу юаня до долара. У серпні 2015 року китайський ЦБ оголосив про рішення “оптимізувати методику розрахунку” валютного курсу в бік підвищення ролі ринкових факторів з урахуванням позитивного сальдо в зовнішній торгівлі КНР, а також міцних позицій юаня по відношенню до валют інших країн. Коливання біржового курсу по відношенню до офіційного паритетного курсу, що встановлюється Народним банком, не повинні перевищувати 2%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас