Британський бізнесмен купив український банк — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британський бізнесмен купив український банк

Фондовий ринок
3032
Британський бізнесмен і власник GML Capital LLP (Велика Британія) Стефан Пол Пінтер купив 100% акцій Комерційного індустріального банку (КІБ, Київ).
Про це сказано в повідомленні прес-служби банку.
“ComInBank, повідомляє, що пан Стефан Пінтер, міжнародний інвестор, який базується в Лондоні й спеціалізується на інвестиціях у ринки, що розвиваються, завершив угоду з придбання ПАТ “Комерційний Індустріальний Банк”, викупивши 100% акцій банку після одержання дозволу від НБУ”, – заявляють у банку.
Головними стратегічними цілями нового власника банку є розвиток можливостей фінустанови з обслуговування підприємств малого й середнього бізнесу й підприємців в Україні, впровадження сучасних банківських продуктів для прискорення розвитку економіки України.
Також особлива увага буде приділена підвищенню ефективності й прибутковості діяльності банку.
“Мене приємно дивують деякі останні тренди в напрямку до реальних реформ економіки України, зокрема у фінансовому секторі. У мене оптимістичний погляд на перспективи зростання економіки України в найближчі роки”, – зазначає Пінтер.
Стефан Пол Пінтер є засновником і виконавчим директором GML Capital LLP, приватної інвестиційно-банківської й керуючої компанії з головним офісом у Лондоні (Велика Британія).
GML Capital LLP була заснована в 1983 році й спеціалізується в інвестуванні на ринках, що розвиваються, і має досвід роботи в Україні з 1993 року.
З 1996 року GML Capital LLP здійснює управління активами й виступає радником інвестиційних фондів, які зосереджені на інвестуванні в цінні папери, торговельні й кредитні інструменти з високою прибутковістю й торговельним фінансуванням на ринках, що розвиваються.
GML Capital LLP ліцензована комісією з цінних паперів і бірж (SEC) у США як зареєстрований інвестиційний радник і регулюється Financial Conduct Authority у Великій Британії.
30 вересня Національний банк дозволив Пінтеру придбати 100% КІБу.
До цього власником банку був співвласник одного з найбільших холдингів зі збору та переробки металобрухту “КВВ груп” Євген Казьмін.
У травні Шевченківський районний суд Києва заарештував Казьміна за клопотанням Служби безпеки України, а у вересні Казьмін був випущений на волю.
У липні стало відомо, що Казьмін продав фінустанову іноземному інвестору.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас