Плату за опалення в Києві хочуть нараховувати по-новому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Плату за опалення в Києві хочуть нараховувати по-новому

Особисті фінанси
3296
Київська міська держадміністрація (КМДА) пропонує нараховувати оплату за центральне опалення (ЦО) жителів будинків без лічильників, виходячи з середнього споживання аналогічних будинків, які обладнані приладами обліку, повідомляє прес-служба з посиланням на заступника голови КМДА Петра Пантелеєва.
“Буде визначено середній рівень споживання тепла в багатоквартирних будинках з лічильниками, який буде застосовуватися для нарахування в аналогічних будинках, де лічильники відсутні. Щомісячна публікація обсягів споживання будинків з лічильниками, а також показників питомого споживання знімуть будь-які питання і домисли навколо нарахувань”, – цитує його прес-служба.
У КМДА нагадують, що нарахування за тепло для 90% квартир столиці проводиться, виходячи з показників будинкових лічильників, ще 10% – за розрахунковою методикою (затвердженою постановою Кабміну №1037).
За словами П.Пантелеєва, київська влада детально проаналізувала ситуацію з нарахуваннями за жовтень і сподівається, що цю ініціативу підтримає уряд.
“Ми хочемо, насамперед, забезпечити справедливі нарахування для мешканців будинків, де існують технічні проблеми з установкою вузлів обліку, або де прилади обліку були вкрадені чи пошкоджені”, – додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас