Спільнота програмістів «Котани» запускає в Києві безкоштовну освітню програму Full Stack Web Developer — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спільнота програмістів «Котани» запускає в Києві безкоштовну освітню програму Full Stack Web Developer

Світ
1878
Українська спільнота програмістів Kottans оголосила про запуск нового безкоштовного курсу з веб-розробки Full Stack Web Developer. Як пояснив в повідомленні ресурсу AIN.UA учасник спільноти Артем Сичов, це скоріше освітня програма з безлічі курсів, в рамках якої студенти самі мають право вирішувати, що їм конкретно потрібно, а також яким мовам і фреймворкам приділяти основну увагу.
Заняття за програмою Full Stack Web Developer через новизну формату поки що будуть проходити тільки в Києві. Студентів будуть збирати кожен день, крім неділі. Програма Full Stack Web Developer багато в чому перегукується з іншою освітньою ініціативою – Unit Factory. Студенти будуть перевіряти напрацювання один одного на наявність помилок з метою їх подальшого виправлення і вчитися працювати в команді над спільними проектами.
Основний натиск в даному випадку буде зроблений на проактивность студентів, їхню роботу в команді і створення реальних проектів. Втім, «парочку» проектів-заготовок з категорії Open Source, за допомогою яких студенти зможуть заявити про себе з кращого боку, автори програми все ж обіцяють.
Для вступу на курс не потрібні навички програмування – весь матеріал з азів студенти отримають під час виконання тестових завдань під час вступу на курс. Тестове завдання цього разу обіцяють незвичайне – це буде серія з тестів, свого роду квест, проходячи який, студенти вивчать частина матеріалу ще до початку занять. Точніше кажучи, студенти отримають базові знання комп’ютера, ази роботи з командним рядком, роботи з git, github, ази процесу розпакування додатків, основи CSS, HTML, JavaScript, Ruby, Python, основи веб-розробки (HTTP, ssh, dns, etc) , основи об’єктно-орієнтованого і функціонального програмування і т.д.
Фінальним етапом зарахування на курс є співбесіда, до якої дійдуть лише «найбільш наполегливі і мотивовані». За її підсумками на курс планують набрати 10-15 осіб. Інструкції для виконання першого тестового завдання можна знайти за посиланням.
Сичов акцентував, що в цю програму «котанам» дуже хотілося б залучити більше представниць прекрасної статі.
Викладачами, як зазвичай, виступлять активісти українського dev-ua ком’юніті, учасники конференцій і професіонали високого рівня. «Котани» також планують залучити запрошених лекторів з США, заняття з ними будуть проходити англійською. У цьому курсі «котани» використовуватимуть матеріали відомих онлайн-платформ Coursera, Edx, Udacity, а також матеріали своїх попередніх курсів.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас