У Хмельницькій області борги за газ у споживачів без субсидій зросли на 56% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Хмельницькій області борги за газ у споживачів без субсидій зросли на 56%

Казна та Політика
370
За останніми оперативними даними, за жовтень-листопад мешканці Хмельницької області, які не користуються державною субсидією, значно збільшили свої борги за спожите блакитне паливо на 56% і вони складають 79,9 млн грн, повідомляє прес-служба “Хмельницькгаз збуту”.
Як зазначається, у зв’язку з тривалою несплатою заборгованості, ТОВ “Хмельницькгаз збут” з початку 2016 року вимушено припинило газопостачання 3883 клієнтам. “Наші клієнти повинні знати, що держава пропонує реальну допомогу, адже наявність заборгованості за житлово-комунальні послуги не впливає на визначення права щодо призначення субсидії, – зазначає директор ТОВ “Хмельницькгаз збут” Олександра Панькевич. – Тому раджу звернутися до місцевих управлінь соцзахисту та скористатися пропозицією держави аби не допустити припинення газопостачання у свої оселі. Але, зверніть увагу, що призначена субсидія не може покривати борги, які виникли до моменту призначення субсидії”.
У прес-службі нагадали, що право на державну допомогу мають сім’ї, чиї витрати на оплату комунальних послуг перевищують 15% щомісячного сукупного доходу. У разі подальшого зростання заборгованості за газ та ігнорування попереджень, “Хмельницькгаз збут” буде змушений звернутися до оператора в особі ПАТ “Хмельницькгаз” з дорученням на припинення газопостачання споживачам, резюмували в компанії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас