Українським банкам дали рік, щоб вони навчилися заробляти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українським банкам дали рік, щоб вони навчилися заробляти

Казна та Політика
2161
Міжнародний валютний фонд вже точно не виділить Україні до кінця 2016 р. третій кредитний транш в розмірі $1,3 млрд. через те, що наша країна не виконала його базових умов.
Відповідну заяву 28 листопада зробила голова Нацбанку Валерія Гонтарева в ході зустрічі з головами правлінь найбільших банків країни, повідомив один з учасників зустрічі.
І уточнив, що при цьому регулятор зберігає свій інфляційний прогноз в 12% (плюс/мінус 3%). Розраховуючи, що він буде досягнутий за рахунок зниження споживання населення.
“Ситуацію в банківському секторі регулятор поки оцінює як стабільну. Нам повідомили, що по першій 20-ці найбільших банків проблема капіталізації знята. У другій двадцятці договори про капіталізацію вже підписані з 2-3 банками, за середніми банкам в роботі знаходиться 10 угод по капіталізації. А малі банки ще не тестувалися, тому говорити про капіталізацію ще рано”, – розповів заступник голови правління одного з банків.
Він також повідомив, що заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова заявила, що Нацбанк в наступному році планує змінити методи нагляду за банками.
“На перше місце буде ставитися ефективність роботи. А саме – прибутковість. Банкам сказали, що 2017 року вони повинні завершити без збитків. Тобто, як мінімум, вийти в нуль. І натякнули на те, що збиткові банки, які не зможуть вийти на беззбитковість, опиняться в зоні ризику. Можуть бути виведені з ринку або буде ставиться питання про зміну менеджменту”, – відзначило джерело.
І зауважив, що чиновники не пообіцяли видавати банкам рекомендації щодо пріоритетів роботи, які дозволять фінустановам підвищити свою прибутковість.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас