У Мінфіні вирішують, як скасувати роздрібний податок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні вирішують, як скасувати роздрібний податок

Казна та Політика
1514
У Мінфіні поки триває дискусія про скасування роздрібного акцизу на паливо та інші підакцизні товари. Коли буде знайдено шлях розподілу даного податку між регіональними бюджетами, який влаштує місцеві органи влади, тоді і будуть прийматися остаточні рішення. Про це розповів заступник міністра фінансів України Євген Капінус.
“У Мінфіні на даному етапі триває дискусія з приводу того, як це можна зробити (скасувати роздрібний податок – ред.). Коли буде знайдено шлях і цей шлях буде влаштовувати, в тому числі, і представників місцевих органів самоврядування, тоді ми можемо сказати про те, що ми за. А сьогодні у нас є питання, як нам це зробити.
Пропозиції були підготовлені, зокрема, щодо застосування механізмів через ДФС: отримання інформації, скільки було закуплено продукції і, відповідно, потім – розподіл коштів в ті одиниці, звідки прийшла інформація. Однак цей механізм досить складний, оскільки сьогодні казначейство не розщеплює у нас на таку кількість суб’єктів кошти. І, відповідно, потрібно дати відповідь, як це можна зробити таким чином, щоб місцеві органи розуміли, що вони будуть отримувати ті кошти, які вони повинні отримувати.
На жаль, на даному етапі однозначної відповіді, що це можна зробити – немає. Триває робота над цим. У Кабміні була створена робоча група міністром кабінетів міністрів, і в рамках цієї робочої групи ми сподіваємося, що буде дана відповідь на це питання”, – сказав він.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас