Зубко назвав основних кредиторів модернізації ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко назвав основних кредиторів модернізації ЖКГ

Казна та Політика
470
Кошти на проекти з модернізації житлово-комунального господарства Україні виділяють Європейський банк реконструкції і розвитку, Всесвітній банк і Європейський інвестиційний банк.
Про це розповів віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.
«ЄБРР вже багато років приймає участь в модернізації комунальних підприємств. Майже 1 млрд було спрямовано на ці цілі. Зараз ЄБРР також продовжує активно брати участь у модернізації підприємств у різних областях України», – розповів Зубко.
За його словами, в 2016 році ініційована програма, яка дає співфінансування, таке ж, як і з “теплими кредитами”.
«Вже два роки ми впроваджуємо цю програму, за якою спрямовано більш як1 млрд грн на компенсацію кредитів, що видаються населенню. Крім цього, ЄБРР разом з Фондом східноєвропейського партнерства з енергоефективності та екології (E5P) запустив програму на 75 млн, за якої 15% компенсується людям, соглашающимся на енергозбереження. На сьогодні ми продовжуємо колишні проекти з ЄБРР, а також впроваджуємо нову програму, що стартувала в травні цього року», – зазначив віце-прем’єр.
Кошти на модернізацію водопостачальних підприємств і поліпшення екологічної ситуації виділяє Світовий Банк.
«Світовим банком охоплено вісім міст з модернізації теплопостачальних, 11 міст з модернізації водопостачальних підприємств і одне місто (Харків) щодо поліпшення екологічної ситуації за твердими побутовими відходами. Суми вкладень – $315,5 млн і $350 млн відповідно. Ці проекти запущені торік», – розповів Зубко.
Також до фінансування модернізації комунальних підприємств підключився Європейський інвестиційний банк.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас