В Україні формується повноцінний енергоринок, - Гройсман — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні формується повноцінний енергоринок, - Гройсман

Казна та Політика
519
Зараз в Україні починає формуватися повноцінний енергетичний ринок. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на своїй сторінці в Facebook.
“Ринок – це конкуренція, і в тому числі конкурентні ціни для споживачів. Формування повноцінного енергетичного ринку, зростання обсягів власного видобутку газу, впровадження енергоефективності, збільшення надходжень від державних компаній до бюджету – все це наслідки тих рішень щодо оздоровлення енергетичного сектора, які ми приймаємо”, – написав прем’єр.
Гройсман нагадав, що в жовтні французька компанія Engie підписала угоду з “Укртранснгазом” про зберігання газу в українських сховищах.
Крім цього, з Україною уклали договори такі компанії, як Trading SA (Швейцарія) і TrailStone Energy LLC.
“Коли нас критикують за те, що сьогодні 6,5-7 млн домогосподарств отримуватимуть субсидію, то я б хотів відповісти: не нові ціни зробили українців бідними. Бідною нашу країну робили багаторічні схеми вимивання державних коштів в кишені олігархів, які прикривалися нібито дешевим газом. Сьогодні ми ці схеми ламаємо попри шалений опір тих, хто був причетний до їх створення”, – підкреслив Гройсман.
За його словами, новини про нові контракти підтверджують, що “ситуація змінюється, і з кожним днем ці зміни будуть більш і більш відчутними”.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас