Чого чекати від курсу цього тижня? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чого чекати від курсу цього тижня?

Валюта
3487
Минулого тижня долар подешевшав на всіх сегментах валютного ринку на 0,2-1,8%. Це сталося на тлі того, що індекс долара на світових ринках практично не змінився, що означає реальне зміцнення гривні після падіння попереднього тижня.
За минулий тиждень офіційний курс долара США, встановлений НБУ, знизився з 26,05 грн до 25,59 грн, або на 1,8%. Середньозважений курс долара на міжбанку, за даними регулятора, знизився за цей же час з 25,90 грн до 25,73 грн, або на 0,7%. Середні курси купівлі/продажу долара на готівковому ринку знизилися за тиждень з 26,40/27,04 до 26,35/26,90.
Таким чином, купівля знизилася на 0,2%, продаж – на 0,5%.
Голова НБУ Валерія Гонторева заявила в четвер, що політичний тиск, який чиниться на Нацбанк, гальмує реформи, на яких наполягає МВФ, зокрема, реформу ринку землі та пенсійну реформу. Крім того, Гонтарева зазначила, що НБУ розраховує в 2017 році отримати від МВФ $5,4 млрд чотирма траншами, а на обслуговування держборгу доведеться витратити $2,5 млрд. Для нормалізації роботи фінансового ринку, за її словами, в 2017 році необхідно прийняти закон про захист прав кредиторів і провести судову реформу.
Голова Ради НБУ Богдан Данилишин зазначив, що курс, закладений в бюджет на наступний рік, – 27,2 грн за долар, – цілком реалістичний. За його словами, є «низка об’єктивних умов для зміцнення і поповнення валютних резервів НБУ та інших якісних умов, які будуть підтримувати стабільність грошової одиниці».
Як каже Вадим Іосуб, старший аналітик Альпарі, з правових змін на валютному ринку варто відзначити можливість імпортерам подавати заявки на купівлю валюти на міжбанку, навіть якщо вони вже мають валюту на суму понад $25 тис.. Раніше такої можливості вони були позбавлені, поки не витратять вже наявну валюту.
На його думку, цього тижня гривня продовжить зміцнюватися, а до його кінця офіційний курс долара, встановлений НБУ, буде поблизу позначки 25,2 грн. До рівня 26 грн будуть знижуватися і курси на готівковому ринку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас