В Україні почали продавати дешеві підробки дорогого алкоголю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почали продавати дешеві підробки дорогого алкоголю

Особисті фінанси
2161
Ціни на алкоголь в Україні стали занадто високими для наших громадян. Особливо це стосується імпортних напоїв.
“Якщо раніше, до 2014 року, в країну ввозили контрабанду, і це дозволяло пропонувати товар дешевше, то зараз і вона втратила свою економічну доцільність. У результаті ринок скотився в чистий контрафакт”, — заявив глава комітету з імпорту алкогольних напоїв Європейської бізнес Асоціації (ЄБА), директор компанії Brown-Forman Ukraine Ігор Назаров.
Результат — масові отруєння в Донецькій і Харківській областях сурогатним алкоголем.
За словами голови юридичного департаменту Pernod Ricard Україна Андрія Слабинського, навіть вилучена продукція теоретично може повернутися на ринок, бо досі не врегульовано питання утилізації конфіскату.
“Суд приймає рішення, хто буде утилізувати, а як воно виконується і виконується взагалі — ніхто не знає. Ми не можемо відзвітувати перед штаб-квартирами, мовляв, не переживайте, фальсифікат не потрапить на ринок”, — говорить Слабинський.
Крім повністю нелегального виробництва є товар на магазинних полицях, який формально вважається легальним, оскільки випущений на офіційних заводах, але, як кажуть юристи, “до ступеня змішування схожий” на імпортні аналоги. Наприклад, алкогольний напій Johnny Toker, зовні схожий на віскі Johnnie Walker. Тільки перший коштує 70 грн., а другий 300 грн. за пляшку.
“В Антимонопольному комітеті та судах єя вже сім справ стосовно одного виробника так званої “looks like” продукції. Але вони змінюють одну букву в назві і знову займаються тим же”, — говорять у ЄБА.
За даними представників галузі, близько 36% ринку перебуває в тіні.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас