Екологи: У нас і так найменший відсоток лісистості в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екологи: У нас і так найменший відсоток лісистості в Європі

Казна та Політика
999
Президент Петро Порошенко пообіцяв в найближчі кілька тижнів скасувати заборону на експорт необробленої деревини з України до Європи.
Натомість Україні пообіцяли 600 млн євро. Про це вчора заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.
«Я був радий тому, що український президент висловив намір зняти заборону на експорт деревини. Це була умова, яку ми висунули. Це дозволить нам надати останній транш на суму 600 млн євро, який ми обіцяли Україні в рамках фінансової допомоги», – сказав Юнкер.
Нагадаємо, Євросоюз відклав виділення другого з трьох траншів ЄС в жовтні, вимагаючи скасувати заборону на вивезення з України необробленого кругляка.
Зараз в Закарпатті зібралися кілька десятків вагонів з нашим лісом, які намагалися вивезти в ЄС під виглядом дров. Влада Закарпаття їх зупинила і зараз йдуть суди. Але, мабуть, незабаром дорогоцінна деревина рушить на Захід.
Екологи б’ють на сполох: за словами експертів, якщо почнеться промислова вирубка в інтересах європейської промисловості, то лісів в Україні не залишиться зовсім. «У нас і так найменший відсоток лісистості в Європі, – говорить еколог Володимир Борейко. – Якщо ми хочемо зберегти ліс для майбутніх поколінь, вивозити за кордон його не можна. З міркувань національної безпеки ми ввели мораторій на вивіз кругляка, тому їм варто було б шукати країни, де експорт не заборонений. Але їм простіше натиснути на нас».
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас