Як уникнути обману при ремонті ноутбука: оригінальні схеми і види шахрайства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як уникнути обману при ремонті ноутбука: оригінальні схеми і види шахрайства

Світ
4467
Поки клієнт перебуває в стані стресу, аферисти успішно провертають свої схеми шахрайства. Щоб не стати жертвою махінацій, радимо ознайомитися з нашою невеликою статтею. У ній описані найпоширеніші види шахрайства і оригінальні способи обману при ремонті ноутбуків, а також поради, як його уникнути.
Подвійна бухгалтерія
Класична схема обману при ремонті ноутбуків і комп’ютерів: на сайті сервісу вказані одні ціни, а майстер по приїзду демонструє вже зовсім інший прайс. Все пояснюється тим, що конкретно у вашому випадку ситуація вимагає більш дорогого ремонту (вартість на 20-30% вище заявленої).
Перебільшення масштабів роботи – найпоширеніший спосіб шахрайства, адже рідко хто відмовляється доплатити, коли майстер вже на місці і обіцяє в найкоротші терміни повернути працездатний ноутбук. Дізнавайтеся точну вартість заздалегідь, не соромтеся передзвонити менеджеру і зайвий раз уточнити суму: багато ремонтників працюють за відсоток, тому навмисно завищують ціну.
Оплата невидимих послуг
Типовий метод обману: по закінченні ремонту вам розповідають історію про те, що ваш ноутбук буквально розвалювався в руках і довелося замінити ще пару комплектуючих, перепрошити дещо, перевстановити. Варіантів шахрайства багато. Пам’ятайте, всі маніпуляції, які не були заплановані заздалегідь, і всі модифікації, які не можна перевірити – явний обман.
Оригінальним видом шахрайства є підміна комплектуючих. При ремонті ноутбука вам поставлять менш продуктивні та якісні, а значить, більш дешеві запчастини. Помітити різницю в характеристиках непрофесіоналові буває складно. Корисна порада: запишіть параметри ОЗП, процесора, відеокарти, жорсткого диска до приїзду майстра. Після ремонту порівняйте їх з теперішнім. А ще краще – у випадку поломки ноутбука звертайтеся до перевіреного сервісного центру, на сайті якого є позитивні відгуки. Пам’ятайте, репутація – найкраща візитна картка в світі інформаційних технологій.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас