Кабмін пропонує Раді збільшити акциз на імпорт і виробництво ДТ стандартів Євро-4 і Євро-5 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін пропонує Раді збільшити акциз на імпорт і виробництво ДТ стандартів Євро-4 і Євро-5

Казна та Політика
556
Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді збільшити акциз на імпорт і виробництво дизельного палива стандартів Євро 4 і Євро 5 на 31,6% (на 30 євро за 1 000 л) до 125 євро за 1 000 л.
Про це йдеться в законопроекті № 5132 про внесення змін до Податкового кодексу щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2017 році, спочатку зареєстрованому в Раді 15 вересня.
Кабмін пропонує підвищувати акциз шляхом зрівняння ставки акцизу для ДП стандарту Євро-4 і Євро-5 до ставки акцизу на ДП Євро-3, яке заборонено для ввезення в Українучерез його низькі екологічні характеристики (високий вміст сірки).
Зараз акциз на ДП Євро-4 і Євро-5 складає 95 євро за 1 000 л.
За оцінками директора консалтингової компанії А-95 Сергія Куюна, в разі прийняття парламентом запропонованих урядом таких змін до Податкового кодексу, ціна літра дизпалива в Україні збільшиться приблизно на 1 гривню.
“Під виглядом зовні нешкідливої дерегуляції заховали вельми серйозне підвищення акцизу на дизпаливо. А це 1 гривня на літрі – ні багато, ні мало. Думаю, всім розсудливим людям зрозуміло, що зараз не зовсім вдалий час для підвищення податків, що вдарить як по промисловості, так і по всіх без винятку, адже промисловість перенесе збільшення собівартості товару на покупця своєї продукції”, – написав він на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
ДП стандарту Євро-3 заборонено для ввезення і реалізації в Україні з липня 2014 року.
Як повідомлялося, до кінця вересні 2016 державна “Укргазвидобування” виробляла ДП Євро-3 і як виняток, на підставі постанов Кабміну, реалізувала його для потреб Збройних сил і залізниці.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас