S&P підвищило рейтинг Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P підвищило рейтинг Києва

Казна та Політика
223
Міжнародне рейтингове агентство Standart & Poor’s Global Ratings підвищило довгостроковий кредитний рейтинг Києва з СС до В-.
Про це йдеться в повідомленні компанії.
S&P Global Ratings підвищило довгостроковий кредитний рейтинг Києва з “СС” до “В-” в зв’язку з достроковим погашенням випуску облігацій в національній валюті серії G обсягом 1,9 млрд гривень, термін погашення яких повинен був настати 6 грудня 2016 року.
Прогноз зміни рейтингів – “Стабільний”.
S&P оцінює українську систему регіональних (муніципальних) фінансів як “дуже нестійку і недофінансовану”, що як і раніше обмежує фінансову гнучкість міста.
Негативний вплив на рейтинги міста чинять “дуже низька” якість управління фінансами і “менш ніж адекватні” показники ліквідності, а також “високий” рівень умовних зобов’язань.
За оцінками компанії, економіка міста “слабка”, але диверсифікована.
Позитивний вплив на рейтинги Києва чинять “помірні” фінансові показники і “низьке” боргове навантаження.
Довгостроковий рейтинг Києва дорівнює оцінці характеристик власної кредитоспроможності міста.
Згідно з повідомленням, якість управління фінансами Києва є “дуже низькою”, враховуючи, що довгострокове планування знаходиться лише на початковому етапі розвитку, крім того, якість управління боргом – низька, контроль над муніципальними підприємствами міста слабкий.
S&P визначає українську систему регіональних фінансів, в якій здійснює діяльність Київ, як “дуже нестійку і недофінансовану”, головним чином через низьку передбачуваність рішень центрального уряду і часту зміну нормативної бази.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас