У Мічигані розроблено закон, що легалізує безпілотний транспорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мічигані розроблено закон, що легалізує безпілотний транспорт

Технології&Авто
166
Законодавчі збори штату Мічиган розробили закон, згідно з яким безпілотний транспорт зможе обходитися без водія в кабіні. Зараз законопроект очікує підпису губернатора штату, розповідає Futurism.
Незважаючи на закони США, які вимагають, щоб будь-який автономний транспортний засіб мав інтерфейс для управління людиною — рульове колесо, гальма — все більше автовиробників наполягають на повному виключенні людини з процесу водіння.
Мічиган в цьому питанні зробив перший серйозний крок вперед. Зараз закон, розроблений в штаті, чекає свого підпису. Якщо він буде прийнятий, то людина може бути офіційно виключена з автономного процесу водіння. Також закон дозволить рух автономних караванів, наприклад, вантажівок, що синхронізують свою роботу між собою. Якщо все пройде за планом, то Мічиган стане першим штатом, де легалізували автономне водіння.
Прихильники закону стверджують, що напівавтономний транспорт набагато більш небезпечний, ніж той, що повністю під контролем автопілота. При цьому 49% населення США згодні відмовитися від можливості керувати автомобілем, якщо це призведе до значного підвищення безпеки. Інша частина воліла б при будь-яких ситуаціях мати доступ до повного або часткового управління автомобілем.
Компанії, що розробляють системи автономного водіння, вважають головною проблемою на шляху до швидкого успіху — регулятори і застарілі та недосконалі закони. І винуватцям дійсно не просто встигати за прогресом. Не встигли звикнути до безпілотних автомобілів, як в массачусетському технологічному інституті розробили автопілот для скутера. І зі зростанням числа автономних засобів пересування, буде все важче законодавчо ігнорувати проблему. Деякі автовиробники вже готові взяти досвід Мічигану як керівництво до дії.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас