Гонтрева розповіла про виклики неекономічного характеру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гонтрева розповіла про виклики неекономічного характеру

Казна та Політика
550
Голова розповіла, як НБУ переходив до нового режиму грошово-кредитної політики – інфляційного таргетування – та його перші плоди.
“У відповідь на зміну облікової ставки вже реагують і короткострокові міжбанківські ставки, і процентні ставки за ОВДП та за кредитами і депозитами банків. Усе це посилює спроможність монетарної політики НБУ впливати на інфляційні процеси”, – зазначила Валерія Гонтарева.
При цьому Голова НБУ підкреслила, що центральний банк поступово пом’якшує монетарну політику та послаблює адміністративні обмеження так, щоб не зашкодити хиткій макроекономічній стабільності.
Також Голова НБУ розповіла про виклики неекономічного характеру, які стоять перед НБУ зараз і будуть актуальними наступного року.
- По-перше, це шалений політичний популізм.
- По-друге, структурні реформи, необхідні для забезпечення стійкості економіки, проводяться все повільніше і повільніше.
- По-третє, Україна стоїть перед загрозою залишитися без підтримки міжнародних партнерів.
- По-четверте, однією з найбільших загроз для фінансової стабільності, на нашу думку, є гальмування реформ фінансового сектору.
- По-п’яте, просуванню реформи банківського сектору та відновленню економіки заважає відсутність прогресу в інших реформах. Насамперед, судової системи.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас