Російський опальний олігарх вимагає повернути йому 100 млн євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російський опальний олігарх вимагає повернути йому 100 млн євро

Світ
1614
Екс-власник компанії ЮКОС Михайло Ходорковський направив до окружного суду Дубліна клопотання про розмороження 100 млн євро. Вони були заблоковані в 2011 році за запитом ірландської фінансової поліції.
Слухання в суді Дубліна почалися 21 листопада і триватимуть кілька днів.
“Я не можу сказати, що не зможу прожити без цих грошей, але я виконую значну суспільну і громадську роботу, витрачаю на це чимало грошей і, звичайно, міг би знайти застосування цим грошам”, – повідомив Ходорковський.
100 млн євро були заморожені після вироку Хамовницького суду від 2010 року Михайлу Ходорковському і Платону Лебедєву. Суд призначив власникам нафтової компанії додаткові тюремні терміни за розкрадання нафти та відмивання виручки з її продажу.
Фонди, в яких зберігалися заморожені кошти, належали трасту на острові Гернсі. Його бенефіціаром є Ходорковський.
Гроші були заморожені судом за запитом Ірландського бюро з розслідування економічних злочинів, за законом про протидію відмиванню грошей і фінансуванню тероризму.
За ірландським законодавством фінансова поліція може через суд заморожувати кошти в рамках антивідмивних розслідувань на 28 днів, повторюючи цю процедуру необмежену кількість разів, що поліція і робить вже протягом п’яти з половиною років.
У 2016 році Ходорковський, який зараз живе в Лондоні і займається суспільно-політичним рухом “Відкрита Росія”, повернувся до списку 200 найбагатших бізнесменів Росії за версією журналу Forbes. Видання оцінило його статки в 500 млн дол.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас