НАПК отримає доступ до баз даних Нацкомісії з цінних паперів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАПК отримає доступ до баз даних Нацкомісії з цінних паперів

Казна та Політика
241
НАПК отримає доступ до баз даних Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку (НКЦПФР), що необхідно для здійснення перевірки декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.
Відповідний меморандум про взаєморозуміння, співпрацю та обмін інформацією підписали заступник глави агентства Руслан Радецький і голова НКЦПФР Тимур Хромаєв, передає прес-служба НАПК.
Зокрема, меморандум передбачає консолідацію зусиль сторін, спрямованих на співробітництво у сфері запобігання, виявлення та припинення корупційних правопорушень, у тому числі шляхом обміну відповідною інформацією.
Також сторони досягли домовленості про налагодження процесу прямого доступу НАПК до інформаційних баз даних, якими володіє НКЦПФР. Як зазначив Радецький, доступ до баз даних НКЦПФР є невід’ємним елементом в процесі забезпечення реалізації Національним агентством з питань запобігання корупції однією з головних його функцій – перевірки декларацій державних службовців.
Нагадаємо, 31 жовтня завершився перший етап подання електронних декларацій для суб’єктів декларування, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Глава НАПК Корчак Наталія заявила, що на перевірку е-декларацій можуть піти місяці.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас