Бюджет Британії втратить 150 млрд доларів через Brexit — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджет Британії втратить 150 млрд доларів через Brexit

Світ
448
В результаті виходу Великобританії з Євросоюзу (Brexit) за найближчі чотири роки бюджет країни отримає на 122 млрд фунтів стерлінгів (понад 150 млрд доларів) менше, ніж планувалося.
Про це заявив міністр фінансів країни Філіп Хеммонд в традиційному зверненні до парламенту.
За словами міністра, якщо в поточному році Британія, згідно з прогнозами, стане найуспішнішою країною “Великої сімки” за темпами економічного зростання (у третьому кварталі ВВП країни зріс на 2,3%), то в 2017 це зростання сповільниться (1,4%) і повернеться до поточних показників не раніше 2021 року. Також у найближчі роки країні не вдасться позбутися бюджетного дефіциту. Щоб покрити відсутні доходи, доведеться серйозно збільшити запозичення. Витрати бюджету в цьому році складуть 40% від ВВП країни.
За словами глави Мінфіну, незважаючи на доходи, уряд має намір зберегти заплановані витрати на основні бюджетні потреби, не урізати витрати на оборону, міжнародну допомогу та пенсійні виплати – принаймні, до закінчення повноважень чинного парламенту.
Також планується підвищити мінімальний розмір доходів, що не обкладаються податками, і підняти рівень, по досягненні якого застосовується підвищений коефіцієнт прибуткового податку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас