Топ-5 помилок на новому робочому місці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Топ-5 помилок на новому робочому місці

Світ
2754
Головні помилки нових працівників – нав’язування, плітки і замкнутість. Це перешкоджає новачку влитися в колектив. Чому на новій роботі корисно спостерігати за колегами і проявляти лише щирий інтерес, коментарі Gazeta.ua розповіла Катерина Мащенко, керівник експертно-аналітичного центру порталу Head Hunter.
1. Зазнаватися
“Не намагайтеся показати свої таланти. Якщо ви справді досвідчений майстер своєї справи, то це помітять. А “показуха” і демонстрація навичок викликають роздратування”, – говорить експерт.
2. Пліткувати
Зацікавленість тим, що відбувається в компанії, – хороша манера. Інтерес до пліток – моветон.
“Проявляйте щирий інтерес, причому не тільки до того, що відбувається в компанії, але і до особистих проблем колег. Однак остерігайтеся пліток. Не варто обговорювати, тим більше критикувати колег або керівника”, – радить Мащенко.
3. Нав’язуватися
Щоб влитися в новий колектив, потрібно від декількох тижнів до декількох місяців. Не варто намагатися подружитися відразу з усіма колегами. Нав’язування недоречне.
4. Встановлювати власні правила
“Навіть якщо топ-менеджер прийшов в команду для того, щоб змінити правила гри і реформувати систему правління в колективі, робити це варто послідовно. Спочатку виявити проблеми, вивчити традиції та робити поступові кроки до змін. Інакше можна натрапити на опір, нерозуміння, небажання людей працювати командою”, – пояснюють в Head Hunter.
5. Замикатися в собі
З привітними, усміхненими людьми завжди приємно мати справу.
“Не поспішайте відмовлятися від запрошень на каву з колегами або спільного святкування дня народження. Участь у спільному святі допоможе подолати відстань і встановити теплі стосунки”, – каже Катерина Мащенко.
За матеріалами:
Газета по-Українськи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас